R&D Embedded Software Engineer (BE)

Dewulf (www.dewulfgroup.com) is een topspeler op wereldschaal en full-liner in de aardappel- en worteltechniek. Met 3 vestigingen in België, Nederland en Roemenië, zijn wij dé referentie in het ontwikkelen en vervaardigen van landbouwmachines voor grondbewerking, het poten, oogsten, inschuren, sorteren en transporteren van aardappelen en wortelgewassen.

In het familiebedrijf met meer dan 70 lentes staat de 3e generatie dynamisch aan het roer.

Innovatie, betrouwbaarheid, aangenaam samenwerken en met de klant economisch meedenken zijn de hoekstenen van onze beleidsvoering. De groep realiseert met een hecht team van 290 collega's een omzet van 65 miljoen euro. 

Om high tech aardappel- en wortelrooimachines te ontwikkelen, wensen we ons R&D team te Roeselare te versterken met een Hands-on R&D Embedded Software Engineer (m/v).

 

Je belangrijkste verantwoordelijkheden:

 • Je programmeert de volledige machine, van de rijaandrijving tot de volledige machineaansturing voor zowel de zelfrijders als de getrokken machines.
 • Als software ontwikkelingsingenieur wordt je zeer nauw betrokken in het volledige ontwikkelproces van onze machines:
  Dit betekent van scratch ontwerpen tot het op maat van de klant programmeren. Je specifieert de technische specificaties van de hard- en software componenten en samen met de aankoopafdeling bepaal je wat hiervoor moet worden aangekocht. Tijdens het productieproces geef je ondersteuning en advies aan de montage. Je werkt intensief mee tijdens de opstartfase in functie van een grondige testing. Ook op het niveau van de service speel je een belangrijke rol, je biedt ondersteuning aan de techniekers zowel vanuit het bedrijf als ter plaatse bij de klant. Je hebt dus geen schrik om af en toe de handen uit de mouwen te steken.
 • Tijdens de ontwerpfase test je samen met je collega's van het R&D team de machines proactief in het veld. Dit doen we om op de behoeften van de klant te anticiperen en klantgericht te handelen.
 • Je documenteert wat je programmeert ten behoeve van je collega's in de verkoop, technical writing en de service techniekers.
 • Je volgt de nieuwste technische ontwikkelingen en je bezoekt internationale beurzen.

Jouw profiel:

 • Je bent Bachelor / Master of Science in de industriële wetenschappen (elektronica-ICT, elektro-mechanica) of beschikt over dit kennisniveau door ervaring.
 • Vooral de principes van het programmeren voor besturingssoftware ken je goed. Je bent leergierig om de gebruikte codeertalen aan te leren (vb. CoDeSys, C++, Qt).
 • Je denkt vernieuwend, je bent praktisch en handvaardig. Je bent bereid om bij de klant in het veld aanpassingen te doen (vooral tijdens het seizoen) en af en toe te reizen naar het buitenland (NL, FR, UK).
 • Goed kunnen samenwerken met collega's, hulpvaardig zijn en klantgericht denken en handelen zijn essentiële voorwaarden in deze functie.
 • Je bent een echte teamplayer en werkt graag met mensen samen. Je bent communicatief, en diplomatisch.
 • Je beschikt minimaal over een rijbewijs B.
Ons aanbod:

 • Een internationaal groeiend en financieel gezond bedrijf dat haar mensen laat meegroeien en mogelijkheden biedt om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.
 • Een gevarieerde job in een jong en dynamisch R&D team te Roeselare met 15 toffe collega's.
 • Je staat er nooit alleen voor want ervaren collega's software engineer van de R&D teams in Roeselare en Nederland delen hun kennis met je en tonen je de knepen van het vak.
 • Een omgeving waarin innovatie (vernieuwend denken), betrouwbaarheid (constante kwaliteit leveren en afspraken nakomen), met de klant economisch meedenken en leuk samenwerken onze bedrijfswaarden zijn.

Interesse?

Heb je interesse in deze uitdagende functie, stuur dan je motivatiebrief met cv aan hr@dewulfgroup.com

Je kandidatuur wordt snel en vertrouwelijk behandeld.