Group Leader Logistics (BE)

Dewulf is een topspeler op wereldschaal en full-liner in de aardappel- en worteltechniek. Met 400 medewerkers in 3 vestigingen in België, Nederland en Roemenië, zijn wij dé referentie in het ontwikkelen en vervaardigen van landbouwmachines voor grondbewerking, het poten, oogsten, inschuren, sorteren en transporteren van aardappelen en groenten. In het familiebedrijf met meer dan 70 lentes staat de 3e generatie dynamisch aan het roer.

Onze visie steunt op 3 pijlers:
- Goede marktkennis
- Samenwerking met de klant
- Continu verbeteren

Sterke groei en ontwikkeling gaan hand in hand met een goed uitgebouwd HR beleid. Om dit domein voor België deskundig uit te bouwen, zoeken we een daadkrachtige (m/v) Human Resources Manager.
  

Verbinden, vernieuwen, versterken

Als HR manager bij Dewulf ben je een echte bouwer. Je bent een daadkrachtige en integere gesprekspartner voor het leidinggevend kader en medewerkers, waarbij je rechtstreeks rapporteert aan de CEO.

Je vertaalt ondernemingsdoelen naar een concrete (HR) strategie en biedt HR advies aan de lokale teams, bewaakt en optimaliseert HR processen en hebt een voortrekkersrol in HR projecten. Je werkt voornamelijk op operationeel-tactisch, maar ook strategisch niveau. Hierbij (bege)leid je 2 HR collega’s die instaan voor Recrutering & Selectie, training, en alle personeelsadministratie. Je zal bij aanvang een hoofdfocus hebben op onze Site te Roeselare (productiesite en Head Quarter).  De functie houdt bovendien een verder groeitraject in op groepsniveau, waarbij je beleidsmatig zal samenwerken met de HR Manager bij Dewulf NL, en waarbij je een sturende rol zult opnemen richting ons filiaal in Roemenië.
 

Wat houdt dit in?

Je bent verantwoordelijk voor alle voorkomende HR topics op gebied van in-, door- en uitstroom. Je adviseert over de inzet van de juiste trainings- en ontwikkelingsactiviteiten om medewerkers kansen te bieden om duurzaam en vitaal inzetbaar te zijn. Je bouwt een sterke employer brand uit.

Daarnaast draag je bij tot de cultuur en structuurontwikkeling van de ‘nieuwe’ organisatie. Je hebt ideeën over het verbeteren van processen om efficiency te bereiken. Je hebt een coachende functie naar onze leidinggevende medewerkers.  Door jouw ervaring kun je meebouwen aan de versteviging en ontwikkeling van de HR rol in de organisatie.

Projectmatig werk je onder andere aan de verdere ontwikkeling van het loonbeleid en de beoordelingssystematiek, het concreet vormgeven van het performance management en de aanpak van het ziekteverzuim.
 

Je zorgt voor actie

Je bent een echte bouwer die staat te popelen om eigen ideeën om te zetten in concrete (verbeter)acties. Jij houdt ervan om een structuur neer te zetten en bent consistent in jouw adviezen. Wij zijn van mening dat een stevige HR ervaring, bij voorkeur in de maakindustrie, een vereiste is om deze positie te kunnen vervullen. Deze “vrije” rol vraagt een proactieve zelfstandige houding, waardoor je zelf ophaalt wat de business nodig heeft. In deze functie verwachten we daarnaast een sensitieve manager die zich gemakkelijk kan bewegen in de verschillende lagen van de organisatie. Maar bovenal ben jij een verbinder.

 

Jouw profiel:

  • Je beschikt over een Master diploma en hebt meerdere jaren relevante HR ervaring.
  • Je weet hoe een familiale onderneming opereert, werkt graag in een industriële productieomgeving,  in een bedrijf waar alle afdelingen voorkomen (sales, R&D, operations, finance, HR, IT, …).
  • Je bent vooral een pragmatisch denker en doener maar met visie en helikopterzicht. 
  • Je denkt constructief kritisch mee over de impact op de werkvloer van nieuwe HR policies en maatregelen en adviseert de directie en leidinggevenden bij de invoering ervan.
  • Je besteedt veel aandacht aan actief luisteren, goed communiceren, overleggen en samenwerken met verschillende functieniveaus en een diversiteit aan mensen.
  • Je bent vlot meertalig (F, E) en kunt goed overweg met office tools en sociale media.
  • Integriteit en discretie zijn in deze functie uiterst belangrijk.

  

  Ons aanbod:

  • Een internationaal sterk groeiend bedrijf met gepassioneerde medewerkers.
  • Een gezond financieel bedrijf met een markt competitieve verloning en extralegale voordelen.

Apply for a position