Job openings - Dewulf

Logistics Engineer (NL)

Dewulf is een topspeler op wereldschaal en full-liner in machines voor de teelt van aardappelen en wortelgewassen. Met 3 vestigingen – in België, Nederland en Roemenië – is de onderneming dé referentie in het ontwikkelen en vervaardigen van landbouwmachines voor grondbewerking, het poten, oogsten, inschuren, sorteren en transporteren van aardappelen en groenten.

In het meer dan 75 jaar oude familiebedrijf staat de 3e generatie dynamisch aan het roer.

Innovatie, betrouwbaarheid, aangenaam samenwerken en met de klant economisch meedenken zijn de hoekstenen van onze beleidsvoering. Bij Dewulf in Winsum (Fr) wordt met een team van circa 130-150 collega’s machines ontwikkeld en geproduceerd.

Functieprofiel

Ben je toe aan een volgende stap in je loopbaan? Is Logistics Engineer bij ons bedrijf dan een interessante functie voor jou?

Wij zijn een bedrijf met een lange traditie die zichzelf telkens opnieuw weet uit te vinden en aan te passen aan de veranderende wereld om ons heen. Op dit moment investeren wij volop in een duidelijke strategie en bijbehorende vernieuwingen om onze organisatie te professionaliseren en klaar te zijn voor de toekomst.

In de functie werk je binnen een hecht team van Supply Chain en werk je samen met andere afdelingen zoals Productie en Logistiek maar ook externe partijen. Binnen de Dewulf groep werk je soms vestiging overstijgend samen met collega’s, met name uit België.

Je werkt primair aan het continu verbeteren van alle logistieke connecties binnen Dewulf Winsum, zo ook aan de optimale magazijnlocatie indeling en de ideale routing. Aan de hand van de data die je verzamelt, geef je advies voor verbetering. Daarnaast weet je de betrokkenen te overtuigen en creëer je draagvlak om je eigen advies te implementeren.

Leuk om te weten; we zijn ons volop aan het voorbereiden op de implementatie van een nieuw ERP Pakket (D365)!

Als Logistics Engineer richt je je op het onderzoeken van de huidige logistieke processen van de afdeling Supply Chain en geef je adviezen ter verhoging van de efficiency en risico’s te beheersen. Je vind het dan ook interessant om bijvoorbeeld de voorraden te monitoren op verschillende aspecten en verbetervoorstellen te geven om te komen tot een verbeterd voorraad beleid.

Je bent verantwoordelijk voor:

 • Je leidt kleine en middelgrote verbeterprojecten.
 • Je bent onderdeel van grote verbetertrajecten binnen Dewulf One (waarbij me met alle vestigingen samenwerken).
 • Bij grotere projecten ben jij de Supply Chain sparringpartner en pak je deelprojecten op.
 • Je draagt zorg voor een goede inrichting van (nieuwe) logistieke systemen.
 • Kennisdrager van logistieke systemen en bijbehorende goederenstromen, sparringpartner.
 • Je biedt ondersteuning aan verschillende productieafdelingen binnen de fabriek. Je helpt logistieke vraagstukken op te lossen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor een deel van de masterdata en onderhoud van bestaande logistieke connecties.

Wij zoeken mensen die nieuwe dingen willen leren en zich verder willen ontwikkelen en bekwamen in hun vakgebied. Indien nodig zullen wij hierbij in onderling overleg een aanvullende opleiding en/of coaching voorzien.

Wat vragen wij?

 • Een afgeronde opleiding  HBO/WO opleiding in de richting van Supply chain management of Logistiek.
 • Kennis van Change Management.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal.
 • In voorkomende situaties ben je in staat de leiding te nemen in (verbeter)projecten, goede sociale en communicatie vaardigheden.
 • Analytisch, probleemoplossend vermogen en denkt in processen.
 • Creatief, out of the box denker.
 • Uitstekende kennis van Microsoft Exel.
    

Wat bieden wij?

 • Een marktconform salaris met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (C.A.O. Metalektro o.a 40 vrije dagen).
 • Een no-nonsense bedrijfscultuur met ruimte voor eigen initiatief, inspirerende multi-disciplinaire teams en-soms onverwachte- ontplooiingskansen.
 • Een omgeving waarin innovatie (vernieuwend denken), betrouwbaar (constante kwaliteit leveren en afspraken nakomen), met de klant economisch meedenken en prettig samenwerken onze bedrijfswaarden zijn.

Apply for a position