Medewerker Inkoop (NL)

Medewerker Inkoop (NL)

Dewulf is een topspeler op wereldschaal en full-liner in machines voor de teelt van aardappelen en wortelgewassen. Met 3 vestigingen – in België, Nederland en Roemenië – is de onderneming dé referentie in het ontwikkelen en vervaardigen van landbouwmachines voor grondbewerking, het poten, oogsten, inschuren, sorteren en transporteren van aardappelen en groenten. In het meer dan 76 jaar oude familiebedrijf staat een 3de generatie dynamisch aan het roer. 

Innovatie, betrouwbaarheid, aangenaam samenwerken en met de klant economisch meedenken zijn de hoekstenen van onze beleidsvoering. Bij Dewulf in Winsum (Fr) worden met een team van circa 130-150 collega’s machines ontwikkeld en geproduceerd.

Join our team

Wij zijn een bedrijf met een lange traditie dat zichzelf telkens opnieuw weet uit te vinden en aan te passen aan de veranderende wereld om ons heen. Op dit moment investeren wij volop in een duidelijke strategie en bijbehorende vernieuwingen om onze organisatie te professionaliseren en klaar te zijn voor de toekomst.

In de functie Medewerker Inkoop functioneer je binnen een hecht team van Supply Chain en werk je samen met andere afdelingen zoals Productie en Logistiek maar ook externe partijen. Binnen de Dewulf groep werk je soms vestigingoverstijgend samen met collega’s, met name uit België.

Leuk om te weten; we zijn ons volop aan het voorbereiden op de implementatie van een nieuw ERP-Pakket (D365)!

Onderstaande werkzaamheden horen daarbij:

 • Vraagt prijzen of andere gerelateerde informatie aan bij leveranciers in overleg met desbetreffende inkoper
 • Bestelt materialen, veelal bij vaste leveranciers, op basis van ontvangen bestelvoorstellen vanuit de Material Planner en herplant leveringen. Streeft hierbij het efficiënt combineren van bestellingen na.
 • Regelt uitbestedingen bij (vaste) onderaannemers en verzorgt de inkoop ervan.
 • Controleert ontvangen orderbevestigingen en reclameert bij afwijkingen. Draagt alternatieven aan als bestaande leveranciers niet kunnen voldoen.
 • Beantwoordt leveranciersvragen over geplaatste inkooporders of zet specialistische, technisch-inhoudelijke vragen door naar de interne organisatie.
 • Beheert en onderhoudt inkoop gerelateerde masterdata in het systeem zoals prijzen, lotgroottes en levertijden van artikelen.
 • Informeert de interne organisatie over levermomenten en beantwoordt vragen over (de status van) bestellingen.

Dewulf is een dynamisch bedrijf en dat houdt in dat geen één werkdag hetzelfde is! Wij zoeken mensen die nieuwe dingen willen leren en zich verder willen ontwikkelen en bekwamen in hun vakgebied. Indien nodig zullen wij hierbij in onderling overleg een aanvullende opleiding en/of coaching voorzien.

Wat vragen wij?

 • Je hebt bij voorkeur een opleiding afgerond MBO+ opleiding
 • Je hebt kennis van inkoopprocessen en ERP-systemen of vindt dit interessant om te leren.
 • Liefst 1 à 2 jaar inkoopervaring, maar als je al meer of minder ervaring meebrengt, staan we daar ook voor open
 • Je bent enthousiast, staat stevig in je schoenen en neemt je verantwoordelijkheden voor je werkzaamheden.
 • Je bent administratief sterk en hebt een echte hands-on mentaliteit
 • Je bent in staat om op verschillende niveaus te communiceren en je staat graag mensen te woord.
 • Goede beheersing van de Engelse taal

Wij zijn op zoek naar een echte teamplayer, je hebt oog voor detail en gaat discreet te werk. Ook als je nog niet helemaal aan de functie-eisen voldoet, maar wel stevig in je schoenen staat moedigen we je aan om te solliciteren. Wij geloven namelijk in opleiding en ontwikkeling van onze medewerkers. Herken je jezelf hierin? Dan hebben we wellicht een match!

Wat bieden wij?

 • Een marktconform salaris met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (cao Metalektro, o.a. 40 vrije dagen);
 • Een no-nonsense bedrijfscultuur met ruimte voor eigen initiatief, inspirerende multidisciplinaire teams en - soms onverwachte - ontplooiingskansen;
 • Een omgeving waarin innovatie (vernieuwend denken), betrouwbaar (constante kwaliteit leveren en afspraken nakomen), met de klant economisch meedenken en prettig samenwerken onze bedrijfswaarden zijn.

Maar dat is niet alles! Je krijgt namelijk de kans om jezelf te ontwikkelen in een leuke, informele organisatie, met gezellige en behulpzame collega’s, waar ruimte is voor eigen inbreng. Zie je dit wel zitten? Solliciteer dan direct!


Apply for a position